Uthyrning/Uppsägning av parkeringsplats

LÄS MER

Hyra parkeringsplats

För dig som bor och arbetar i Uddevalla finns det möjlighet att hyra en parkeringsplats på några av kommunens utomhusparkeringar.

Förhyrning av parkering

Vid förhyrning tillhandahålls en parkeringsdekal som ska finnas i bilens framruta, väl synlig och läsbar utifrån. Parkering med dekal gäller alltid i mån av plats. Parkeringsdekalen är registrerad på dig och är en värdehandling som du ansvarar för.

Förhyrningen debiteras månadsvis eller kvartalsvis och förlängs automatiskt tills du säger upp din parkeringsplats.

Parkeringskarta

Klicka på Trafik och resor och bocka därefter i parkering. Klicka på kartans svarta P för mer information om plats, avgift med mera.

Boendeparkering

Boendeparkering är en möjlighet för dig som är folkbokförd inom ett avgränsat område, oavsett hur många parkeringsplatser som finns tillgängliga. Du är därför inte garanterad en parkering utan parkering gäller i mån av plats. Du får en parkeringsdekal som du lägger i bilens framruta, väl synlig och läsbar utifrån. På dekalen står det vilken parkering det gäller och tidsavgränsning. Parkeringsdekalen är registrerad på dig och är en värdehandling som du ansvarar för.

Boendeparkering debiteras kvartalsvis och förlängs automatiskt tills du säger upp din parkeringsplats.  

Fast plats

Kommunen har en parkering, Österskolan, som är med fasta parkeringsplatser. Man blir tilldelad en plats som man själv ordnar med skyltning, till exempel företagslogotyp, registreringsnummer eller liknande och ansvarar själv för snöskottning på platsen. Förhyrningen debiteras månadsvis eller kvartalsvis och förlängs automatiskt tills du säger upp din parkeringsplats.

Uppsägning

Förhyrning sker automatiskt tills dess du säger upp din parkeringsplats. Uppsägningen görs via e-tjänsten minst en månad innan nästa hyresperiod.

Ansökan om digitalt tillstånd

Du kan ansöka om ett digitalt tillstånd på några av kommunens parkeringsplatser. Efter att din ansökan har godkänts så mailas en behörighetskod som ger till tillgång till registrering i Parksters App samt villkor och information. På parkeringen Lönner som finns vid Agnebergsgymnasiet kan man ansöka om tillstånd som endast gäller under vardagar mellan kl. 15.00-07.00.

Från den 1 januari 2022 kan du som kund tillhandahålla ett digitalt tillstånd istället för dekalsfaktura. Efter att din har ansökan har godkänts så mailas en behörighetskod som ger dig tillgång till registrering i Parksters app samt villkor och information.

Observera, att om du vill ha fortlöpande betalning varje månad eller kvartal så måste du i appen välja Förnya biljett automatiskt. Man kan betala med faktura per brev, E-postfaktura eller kortbetalning. I och med att ansökan godkänns och du har fått din behörighetskod så blir du uppsagd med dekalsfaktura innehållande dekalstillstånd och i stället får du ett digitalt tillstånd hos Parkster. 

 

Frågor om e-tjänsten

Kontaktcenter
kommunen@uddevalla.se
0522-69 60 00

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa